buğday ile buğday için ürünler (3)

Buğday Otu - süper gıda, antioksidanlar, organik

Buğday Otu - süper gıda, antioksidanlar, organik

Buğday otu, aynı zamanda "wheatgrass" olarak da bilinir, genç buğday bitkisidir (Triticum aestivum). Klorofil, A, C ve E vitaminleri, demir ve kalsiyum gibi mineraller ve temel amino asitler açısından zengindir. Buğday otu, antioksidan, detoksifiye edici özellikleri ve potansiyel bağışıklık sistemi iyileştirici etkileri ile bilinir.
FRANZISKANER Açık buğday birası 20 şişe VAP 50 cl

FRANZISKANER Açık buğday birası 20 şişe VAP 50 cl

Franziskaner Weiss Hell birası, buğday biralarını sevenler için lezzetli ve ferahlatıcı bir seçenektir. 50 cl'lik şişesi ile arkadaşlarla paylaşmak için mükemmeldir. Eşsiz ve rahatlatıcı tadını çıkarın.
Organik Tam Buğday Kuskus 5 Kg

Organik Tam Buğday Kuskus 5 Kg

Tam buğday organik kuskus (veya Fransızca yazımıyla "couscous"), Kuzey Afrika'nın tipik bir gıda maddesidir ve İtalya'nın batı Sicilya ve güneybatı Sardinya bölgelerinde de bulunur. Adı, "çok küçük parçalara öğütülmüş (veya azaltılmış)" anlamına gelir; bu, su ile işlenmiş ve buharda pişirilmek üzere hazırlanan küçük irmik tanecikleri şeklinde sunulmasındandır. Yumuşak buğdaya (Triticum aestivum) göre, tanesi daha uzun, saydam ve adının da belirttiği gibi "sert" bir görünümdedir. Genellikle haşlanmış sebzeler ve/veya yahni etleri ile birlikte servis edilir. Harissa ile birlikte sunularak baharatlı hale getirilebilir (özellikle Tunus'ta kullanılır). İtalya'da ise kuskus, Sicilya'nın Trapani bölgesinde hazırlanır; özel bir sırma toprak tencerede buharda pişirilir, ancak baharatı, Magreb mutfağındakinden farklı olarak bir balık çorbası suyudur.